handgemaakte muziek uit eigen studio

Black Horses – soundtrack voor een nieuwe film van Ben Film – Summertime Play

Twenty First

voor de 100ste film van Ben Film – Summertime Play – maakte ik de de soundtrack – muziek van componist Hans Jacobi met de titel Black Horses – hoewel het in de film over beige paarden gaat, maar dat terzijde 😉

Black Horses

de oorspronkelijk titel die Hans aan dit stuk gaf is Black horses trotting below a slow turning galaxy – werd zeer recent door hem gecomponeerd, namelijk op 3 juni 2016.
de compositie behoort tot het genre “hedendaagse moderne muziek” voor piano waaraan ik een stevige drumpartij heb toegevoegd omdat meteen al duidelijk was welke rol de muziek in de film van Ben zou gaan spelen

de M4A versie, de Apple Lossless voor de grote speakers en de koptelefoons

Instrumenten

de vier instrumenten die ik deze bewerking heb gebruikt heb ik afgestemd op de rock-and-roll gitaar die een specifiek geluid heeft.

 • Pink Stratocaster – gitaar
 • Pearly Gates Wurly – e-piano
 • Rickenbacker Bass – bas gitaar
 • Drums

Ruimten

de drumpartij en de basgitaar staan gewoon in de studio, de e-piano in de kleine vochtige zaal en gitaar in een hele grote ruimte

 • Studio
 • Small Damp Hall
 • Indoor Stadium

Tempo

het tempo is wel wisselend met een paar langzamere stukjes maar voornamelijk afgestemd op film – dat wil zeggen op 25 frames – het voornaamste tempo is 5/8 van 125 BPM, namelijk:

 • 77.625 BPM

Compositie

de originele compositie van Hans Jacobi kun je beluisteren op deze Musescore pagina – de muziek is in overleg tot stand gekomen in een soort “vraag en antwoord spel” met deze uitvoering als resultaat.

Credits

 • compositie Hans Jacobi
 • film Ben Film
 • variatie ferrie = differentieel
 • header – screenshot uit de film Summertime Play

Links

de film Summertime Play

Twenty First

Le Banquet Celeste - variatie op een compositie van - Olivier Messiaen Glass meets Bach in 2 rooms - een compositie van - Allan J. Cronin MĂșsica para LR en el CCB 1 - een variant op een compositie van - Luis Rojas Spiegel im Spiegel - minimal music van - Arvo PĂ€rt Fuga in G Minor - soundtrack Struggle4Life - Hans KunĂ© Fur Alina | variatie op een compositie van | Arvo PĂ€rt Xote - Braziliaanse volksdans in het kort - JosĂ© Oscar De Almeida Marques Cradle Variation #3 - Joshua Dowling Vladimir is not going to Heaven - heavy stuff | statement - Olivier Messiaen The Saint and The Sweet - Hans Jacobi The Fascinating Chill - that Music Leaves - Modern Klassiek - Hans Jacobi Another Evening Song - Modern Klassiek - Hans Jacobi Copy&Paste - Minimal Tempo - Hans Jacobi To the Unknown - Modern Klassiek met een ritme sectie - Hans Jacobi PrĂ©lude - de Opening - Jan-Willem van Ree A Fruit Fly - struggling against my breath - Hans Jacobi Old Stones - Braziliaanse stemmingen - JosĂ© Oscar De Almeida Marques Henry's Tune - sound design | ambient - Henry Newbury Canzona 02 - een dansje van - Hans Jacobi Summer Evening Contradiction - Pop Song - Hans Jacobi Atomium - een dagje Brussel van - Jan-Willem van Ree Brass Salute for a Transmigration - uit een duizeligheid - Hans Jacobi Steve's Demons - melodische minimal music - Steven Kudlo Epiphany - In memory of - Pierre Boulez Imagination - ambient - Steven Kudlo Mode de Valeurs et d'Intensites - Olivier Messiaen Klein Walsje - Manuel MarĂ­a Ponce Ontferm U! - klassiek thema in een - modern klassieke uitvoering

Verder Bericht

Vorige Bericht

2 Reacties

 1. Hans Jacobi 5 september 2016

  Een mooie ruige bewerking, die goed past bij de steigerende paarden en wapperende manen.

© 2006 - 2020 Creative Commons BY-NC-SA 4.0 INT. | Ferrie's Audio Collectie

Thema door Anders Norén
Translate »