handgemaakte muziek uit eigen studio

Mode de Valeurs et d’Intensites – Olivier Messiaen

Twenty First

een nieuwe bewerking van Mode de Valeurs et d’Intensites een compositie van Olivier Messiaen uit 1949-1950 – in die periode schreeuwde ik waarschijnlijk om eten en had geen enkele belangstelling voor muziek – dat denk ik zomaar – ik was toen 3 jaar, wat wil je – niettemin is deze variant een interessant stuk muziek dat ongetwijfeld een tijdperk inluidde van experimentele moderne muziek

Mode de Valeurs et d’Intensites

vrij vertaald: De Toestand van Duur en Intensiteit – een net zo vrije vertaling als voor de muziek – koptelefoon op, dan beleef je meer:
de M4A versie, de Apple Lossless voor de grote speakers en de koptelefoons

Instrumenten

voor deze variatie heb ik de volgende instrumenten gebruikt:

 • Ice Rink Synth
 • Imogen Box of Tricks
 • ePiano EK470 MKII
 • Fretless Bass

Ruimten

en die instrumenten staan in de volgende ruimten:

 • Pad Bright effect (FLUX)
 • Synth effect (FLUX)

Tempo

het stuk heeft een afwijkend tempo gekregen – het origineel stond in 120 BPM maar dat was mij veel te snel – de intensiteit ontbrak daar volledig in.

 • 93.750 geschikt voor film en video

Compositie

de compositie van Olivier Messiaen is deel twee van een vierluik met de prachtige titel: Quatre études de rythme – de vier delen zijn:

 • “Ile de feu I” (Fire Island I)
 • Mode de valeurs et d’intensités” (Mode of Durations and Intensities)
 • “Neumes rythmiques” (Rhythmic Neumes)
 • “Ile de feu II” (Fire Island II)

meer over de vier delen kun je vinden op WikiPedia onder de link hieronder

Credits

 • componist Olivier Messiaen
 • MIDI sequence Ryo
 • foto The Little Fox and the Giant Stars door NASA
 • lettertype Zona Pro

Links

Twenty First

Le Banquet Celeste - variatie op een compositie van - Olivier Messiaen Glass meets Bach in 2 rooms - een compositie van - Allan J. Cronin Música para LR en el CCB 1 - een variant op een compositie van - Luis Rojas Spiegel im Spiegel - minimal music van - Arvo Pärt Fuga in G Minor - soundtrack Struggle4Life - Hans Kuné Fur Alina | variatie op een compositie van | Arvo Pärt Xote - Braziliaanse volksdans in het kort - José Oscar De Almeida Marques Cradle Variation #3 - Joshua Dowling Vladimir is not going to Heaven - heavy stuff | statement - Olivier Messiaen The Saint and The Sweet - Hans Jacobi The Fascinating Chill - that Music Leaves - Modern Klassiek - Hans Jacobi Another Evening Song - Modern Klassiek - Hans Jacobi Copy&Paste - Minimal Tempo - Hans Jacobi To the Unknown - Modern Klassiek met een ritme sectie - Hans Jacobi Prélude - de Opening - Jan-Willem van Ree A Fruit Fly - struggling against my breath - Hans Jacobi Old Stones - Braziliaanse stemmingen - José Oscar De Almeida Marques Henry's Tune - sound design | ambient - Henry Newbury Canzona 02 - een dansje van - Hans Jacobi Summer Evening Contradiction - Pop Song - Hans Jacobi Atomium - een dagje Brussel van - Jan-Willem van Ree Brass Salute for a Transmigration - uit een duizeligheid - Hans Jacobi Steve's Demons - melodische minimal music - Steven Kudlo Epiphany - In memory of - Pierre Boulez Imagination - ambient - Steven Kudlo Klein Walsje - Manuel María Ponce Black Horses - soundtrack voor een nieuwe film van Ben Film - Summertime Play Ontferm U! - klassiek thema in een - modern klassieke uitvoering

Verder Bericht

Vorige Bericht

2 Reacties

 1. Hans Jacobi 10 augustus 2016

  Dat is een heel mooi futuristisch sprookje, even slank en sierlijk als het Zonneschip van Constant (toen was je ongeveer 9 jaar).

  • ferrie = differentieel 10 augustus 2016 — Berichtauteur

   dank je Hans voor je beschrijving – – ja, toen ik 9 jaar was luisterde ik wel degelijk naar muziek – toe wel – ik herinner me dat mijn vader Chopin speelde op de piano in de huiskamer – alleen weet ik niet meer of ik de muziek mooi vond of een nachtmerrie 😉

© 2006 - 2020 Creative Commons BY-NC-SA 4.0 INT. | Ferrie's Audio Collectie

Thema door Anders Norén
Translate »