Klein Walsje – Manuel María Ponce

voor de nazomer is een Klein Walsje wel aardig – een stuk van de Mexicaanse componist Manuel María Ponce gebaseerd op een bewerking voor gitaar van Steven Beall voorzien van heel andere instrumenten:

Klein Walsje

dit walsje staat, zoals te verwachten in een drie kwarts maat, hoewel er ook een vijf kwarts ergens tussendoor komt – het leek me wel een geschikte tijd van het jaar om dit na-zomerse-muziekje van 2:44 min:sec te laten horen

de M4A versie, de Apple Lossless voor de grote speakers en de koptelefoons

Instrumenten

dus geen gitaar – ik heb gekozen voor de volgende instrumenten:

 • Trompet
 • Piano
 • Bas
 • Percussie

Ruimten

de instrumenten staan in twee verschillende ruimten

 • Studio
 • Concert hal

Tempo

het tempo is nogal verschillend, maar dit tempo komt het meeste voor

 • 164 BPM

bij alle verschillende varianten heb ik rekening gehouden dat het stuk aansluit op de bekende 25 frames per second die in de meeste films wordt gebruikt – de song is klaar voor gebruik als soundtrack

Compositie

de Mexicaanse componist Manuel María Ponce leefde van 8 december 1882 tot 24 April 1948 en heeft een mooi eouvre op zijn naam staan – je kunt het overzicht bekijken via de link hieronder

Credits

 • componist Manuel María Ponce
 • MIDI sequence Steven Beall
 • foto Ant & Carrie Coleman

Links

Twenty First

Le Banquet Celeste - variatie op een compositie van - Olivier Messiaen Glass meets Bach in 2 rooms - een compositie van - Allan J. Cronin Música para LR en el CCB 1 - een variant op een compositie van - Luis Rojas Spiegel im Spiegel - minimal music van - Arvo Pärt Fuga in G Minor - soundtrack Struggle4Life - Hans Kuné Fur Alina | variatie op een compositie van | Arvo Pärt Xote - Braziliaanse volksdans in het kort - José Oscar De Almeida Marques Cradle Variation #3 - Joshua Dowling Vladimir is not going to Heaven - heavy stuff | statement - Olivier Messiaen The Saint and The Sweet - Hans Jacobi The Fascinating Chill - that Music Leaves - Modern Klassiek - Hans Jacobi Another Evening Song - Modern Klassiek - Hans Jacobi Copy&Paste - Minimal Tempo - Hans Jacobi To the Unknown - Modern Klassiek met een ritme sectie - Hans Jacobi Prélude - de Opening - Jan-Willem van Ree A Fruit Fly - struggling against my breath - Hans Jacobi Old Stones - Braziliaanse stemmingen - José Oscar De Almeida Marques Henry's Tune - sound design | ambient - Henry Newbury Canzona 02 - een dansje van - Hans Jacobi Summer Evening Contradiction - Pop Song - Hans Jacobi Atomium - een dagje Brussel van - Jan-Willem van Ree Brass Salute for a Transmigration - uit een duizeligheid - Hans Jacobi Steve's Demons - melodische minimal music - Steven Kudlo Epiphany - In memory of - Pierre Boulez Imagination - ambient - Steven Kudlo Mode de Valeurs et d'Intensites - Olivier Messiaen Black Horses - soundtrack voor een nieuwe film van Ben Film - Summertime Play Ontferm U! - klassiek thema in een - modern klassieke uitvoering

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 Ferrie's Audio Collectie

Thema door Anders Norén

Translate »