handgemaakte muziek uit eigen studio

Epiphany – In memory of – Pierre Boulez

Twenty First

de recent compositie Epiphany van Hans Jacobi is ter nagedachtenis van de afgelopen zondag overleden componist en dirigent Pierre Boulez – oorspronkelijk geschreven voor hobo

Epiphany

Hans zegt daar ondermeer over op zijn MuseScore pagina:

I mixed two melodies, each with their own permuted twelve tone row. In melody A I’m experimenting with separated tone groups, suggesting some sort of tonality.

Meer over deze compositie op MuseScore in de reacties

de Variatie

bij deze variatie stel ik me voor dat Pierre Boulez in zijn “early career” de beschikking zou hebben gehad over computers om muziek te maken zoals ik die nu heb – en wat zou hij daarmee hebben gedaan?
de M4A versie, de Apple Lossless voor de grote speakers en de koptelefoons

Pierre Boulez

daar zegt WikiPedia over:

Pierre Boulez was a French composer, conductor, writer and pianist. He was also the founder and director of the Paris based Institut de Recherche et Coordination Acoustique/Musique (IRCAM).

In his early career, Boulez played a key role in the development of integral serialism, controlled chance and electronic music. This, coupled with his highly polemical views on the evolution of music, gained him the reputation as an enfant terrible.

Lees meer op WikiPedia

Instrumenten

de instrumenten bestaan uit 3 Native Instruments Blokken die bij elkaar – in een bepaalde volgorde en instelling een klank kleur geven – de afbeelding hieronder is de samenstelling van Miles Apart.

 • NI Blocks Miles Apart
 • NI Blocks Progrokka
 • NI Blocks Kyrill

Miles Apart

Credits

 • compositie Hans Jacobi
 • variatie ferrie = differentieel
 • Blocks Native Instruments
 • foto The Green Flow van Vincent van der Pas

Links

Twenty First

Le Banquet Celeste - variatie op een compositie van - Olivier Messiaen Glass meets Bach in 2 rooms - een compositie van - Allan J. Cronin Música para LR en el CCB 1 - een variant op een compositie van - Luis Rojas Spiegel im Spiegel - minimal music van - Arvo Pärt Fuga in G Minor - soundtrack Struggle4Life - Hans Kuné Fur Alina | variatie op een compositie van | Arvo Pärt Xote - Braziliaanse volksdans in het kort - José Oscar De Almeida Marques Cradle Variation #3 - Joshua Dowling Vladimir is not going to Heaven - heavy stuff | statement - Olivier Messiaen The Saint and The Sweet - Hans Jacobi The Fascinating Chill - that Music Leaves - Modern Klassiek - Hans Jacobi Another Evening Song - Modern Klassiek - Hans Jacobi Copy&Paste - Minimal Tempo - Hans Jacobi To the Unknown - Modern Klassiek met een ritme sectie - Hans Jacobi Prélude - de Opening - Jan-Willem van Ree A Fruit Fly - struggling against my breath - Hans Jacobi Old Stones - Braziliaanse stemmingen - José Oscar De Almeida Marques Henry's Tune - sound design | ambient - Henry Newbury Canzona 02 - een dansje van - Hans Jacobi Summer Evening Contradiction - Pop Song - Hans Jacobi Atomium - een dagje Brussel van - Jan-Willem van Ree Brass Salute for a Transmigration - uit een duizeligheid - Hans Jacobi Steve's Demons - melodische minimal music - Steven Kudlo Imagination - ambient - Steven Kudlo Mode de Valeurs et d'Intensites - Olivier Messiaen Klein Walsje - Manuel María Ponce Black Horses - soundtrack voor een nieuwe film van Ben Film - Summertime Play Ontferm U! - klassiek thema in een - modern klassieke uitvoering

Verder Bericht

Vorige Bericht

2 Reacties

 1. Hans Jacobi 8 januari 2016

  Met een open partituur weet je natuurlijk nooit welke kant het opgaat. Dit is in ieder geval een prachtige realisatie, met mooie quasi tonale suggesties. De laatste noten klinken zeer poëtisch.

© 2006 - 2019 Creative Commons BY-NC-SA 4.0 INT. | Ferrie's Audio Collectie

Thema door Anders Norén
Translate »