Ferrie's Audio Collectie

Red Head
Personal Song
F. Suzanne Scholten

Red Head is een Personal Song voor F. Suzanne Scholten die op facebook een collectie 78 toeren platen aanbood die ooit van haar grootouders was geweest – in die collectie zaten opnamen van Arthur Rubinstein met Symfonie No 2 – een van mijn favoriete Chopin stukken uitgevoerd door de meester van het klavier – daar mocht wel iets tegenover staan – dat werd:

Red Head

deze zesde PS is gebaseerd op een variatie op ‘nun dampf die damm’rung jeden ton’ uit de Gurre Lieder van Arnold Schönberg die hij componeerde tussen 1901 en 1911 – ‘nun dampf’ die de bijnaam Waldemar’s Aria mee kreeg is het 2e stuk uit het eerste deel van in het totaal 3 delen met 23 stukken – voor mijn variatie gebruikte ik een MIDI van Alessandro Palazzani uit een onbekend jaar.

de M4A versie, de Apple Lossless voor de grote speakers en de koptelefoons

Cross Over

de cross-over bestaat uit een soundscape en een muziek stuk uit de Romantische Periode ~~ ~~ het muziekstuk heb ik hierboven al beschreven, de soundscape bestaat uit het tikken van brei- of haaknaalden – maar dan stevig door de Drone-E in Reaktor 5 gehaald – een bewerking slechts een kleine details over laat van het origineel maar je geheel vrij laat in het interpreteren van hetgeen je hoort:

Instrumenten

 • 3 Flutes
 • 3 Oboe’s
 • 3 Clarinets
 • 1 Bassoon
 • 1 Contra Bassoon
 • 1 Harp
 • 1 Grand Piano
 • 1 Electric Piano Mark II
 • 18 Violins
 • 10 Cello’s
 • 9 Double Basses
 • Tenors

Inspiratie bron

Everything I see is Round 02

Everything I see is Round 02

de inspiratie bron van dit stuk komt regelrecht van het prachtige kunstobject Everything I See is Round dat Suzanne maakte in 2013 – waarover ze zelf zegt: – Gehaakt masker outfit – Diverse garens, baleinen, vulmateriaal – het hoeft verder geen betoog dat de associatie tussen de titel van haar werk en de 78 toeren platen je nu wel duidelijk is.

Credits

 • kunstenaar F. Suzanne Scholten
 • componist Arnold Schönberg
 • MIDI sequence Alessandro Palazzani
 • variatie ferrie = differentieel

Links

Personal Songs

songs gemaakt voor een kennis of een vriend voor een speciale gelegenheid, een verjaardag of een leuk voorval

 1. 54 <br /> Personal Song <br /> voor een jarige
 2. Close Thin Eyes <br /> Personal Song voor Alex <br /> Henry Purcell
 3. Francine <br /> Personal Song
 4. Undreamed <br /> Personal Song <br /> Jet Valk
 5. When I am laid - PS 6 <br /> een interpretatie <br /> Henry Purcell
 6. The Big Hunt <br /> Personal Song <br /> Heribert
 7. Max One <br /> 5 liedjes voor een éénjarige <br /> eenvoudig
 8. Happy Birthday Julian <br /> een muzikaal kadootje

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2005 - 2024 Creative Commons BY-NC-SA 4.0 INT | Ferrie's Audio Collectie

Thema door Anders Norén