Première – seeking for air – een ode aan Claude Debussy

Premiere - seeking for air

dit nieuwe ambient stuk Première – seeking for air is een ode aan en een variatie op Claude Debussy’s La Cathedrale engloutie – ofwel de Verdronken Kathedraal – die compositie is weer gebaseerd op een Bretonse mythe dat zich afspeelt op het eiland Ys.

Première – seeking for air

een ambient is over het algemeen een nogal traag stuk muziek – om dat ook bij deze uitvoering te bereiken heb ik het origineel een aantal keren vertraagd en daarna de verschillende partijen bewerkt en passende gemaakt bij de gekozen instrumenten – het snakken naar adem komt van de eerste keer dat ik eens goed naar het stuk ging luisteren – zoiets.
de M4A versie, de Apple Lossless voor de grote speakers en de koptelefoons

Instrumenten

  • Claude Drone Synth – modded
  • Alchemy – Arp Morph
  • Dune – Vintage Sweep
  • Male Voices

Credits

  • compositie Claude Debussy
  • variatie ferrie = differentieel
  • midi sequence door Jeruen Dery
  • foto Silena Lambertini with kind permission

Links