handgemaakte muziek uit eigen studio

Première | seeking for air – een ode aan – Claude Debussy

Ambients

dit nieuwe ambient stuk Première – seeking for air is een ode aan en een variatie op Claude Debussy’s La Cathedrale engloutie – ofwel de Verdronken Kathedraal – die compositie is weer gebaseerd op een Bretonse mythe dat zich afspeelt op het eiland Ys.

Première | seeking for air

een ambient is over het algemeen een nogal traag stuk muziek – om dat ook bij deze uitvoering te bereiken heb ik het origineel een aantal keren vertraagd en daarna de verschillende partijen bewerkt en passende gemaakt bij de gekozen instrumenten – het snakken naar adem komt van de eerste keer dat ik eens goed naar het stuk ging luisteren – zoiets.

de M4A versie, de Apple Lossless voor de grote speakers en de koptelefoons

Instrumenten

  • Claude Drone Synth – modded
  • Alchemy – Arp Morph
  • Dune – Vintage Sweep
  • Male Voices

Credits

  • compositie Claude Debussy
  • variatie ferrie = differentieel
  • midi sequence door Jeruen Dery
  • foto Silena Lambertini with kind permission

Links

Ambients

The Diesel Engine - experimentele crossover | ambient GolSon Granular - Experimenteel Lawaai (Noise) the Cracked Wormhole - a recycled ambient Viola - A Miscalculated Ambient - Morton Feldman In The Hallway - ambient | stretch | noise Zeegezicht | Seascape - noise | ambient

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2006 - 2020 Creative Commons BY-NC-SA 4.0 INT. | Ferrie's Audio Collectie

Thema door Anders Norén
Translate »