handgemaakte muziek uit eigen studio

Música para LR en el CCB 1 – een variant op een compositie van – Luis Rojas

Twenty First

de originele naam ‘Música para LR en el CCB 1‘ heb ik gebruikt voor deze variatie op een compositie van Luis Rojas uit 1999 – de MIDI sequence is ook van Luis – hij stelde de serie van drie muziekstukken beschikbaar voor bewerking.

Música para LR en el CCB 1

het idee achter deze variatie is dat je het gevoel krijgt dat de muzikanten vlak voor je neus staan te spelen – dat effect denk ik te bereiken door zo min mogelijk galm te gebruiken – het geluid zo droog mogelijk te presenteren:

de M4A versie, de Apple Lossless voor de grote speakers en de koptelefoons

Instrumenten

 • Bandoneon
 • Bas – jazz bass

over de Bandoneon

The Bandoneón is a type of concertina popular in Argentina and Uruguay. It plays an essential role in the orquesta típica, the tango orchestra. This particular Bandoneón was recorded in Buenos Aires, Argentina by the renowned composer Guillermo Guareschi.
It is a “Premier” Bandoneón with a sweet and expressive sound. One Neumann microphone was in charge of register for the left hand where all the bass notes are generated plus an additional ribbon microphone that handled the very low frequencies with precision.
The right hand was captured by a modified SE A5600 II tube microphone and an AKG mic was set to record the natural high roof ambience of the recording studio.
All the microphones were connected to vintage Telefunken preamplifiers that delivered the signal directly without any console or black box in the chain.

de originele compositie

het originele stuk in een uitvoering onder leiding van Louis Rojas vindt je op Soundcloud en hieronder:

Credits

 • componist Louis Rojas
 • variatie ferrie = differentieel
 • cineast Ben Film
 • foto en virtueel instrument Kaneda

Links

update

op 30 augustus 2013

Twenty First

Le Banquet Celeste - variatie op een compositie van - Olivier Messiaen Glass meets Bach in 2 rooms - een compositie van - Allan J. Cronin Spiegel im Spiegel - minimal music van - Arvo Pärt Fuga in G Minor - soundtrack Struggle4Life - Hans Kuné Fur Alina | variatie op een compositie van | Arvo Pärt Xote - Braziliaanse volksdans in het kort - José Oscar De Almeida Marques Cradle Variation #3 - Joshua Dowling Vladimir is not going to Heaven - heavy stuff | statement - Olivier Messiaen The Saint and The Sweet - Hans Jacobi The Fascinating Chill - that Music Leaves - Modern Klassiek - Hans Jacobi Another Evening Song - Modern Klassiek - Hans Jacobi Copy&Paste - Minimal Tempo - Hans Jacobi To the Unknown - Modern Klassiek met een ritme sectie - Hans Jacobi Prélude - de Opening - Jan-Willem van Ree A Fruit Fly - struggling against my breath - Hans Jacobi Old Stones - Braziliaanse stemmingen - José Oscar De Almeida Marques Henry's Tune - sound design | ambient - Henry Newbury Canzona 02 - een dansje van - Hans Jacobi Summer Evening Contradiction - Pop Song - Hans Jacobi Atomium - een dagje Brussel van - Jan-Willem van Ree Brass Salute for a Transmigration - uit een duizeligheid - Hans Jacobi Steve's Demons - melodische minimal music - Steven Kudlo Epiphany - In memory of - Pierre Boulez Imagination - ambient - Steven Kudlo Mode de Valeurs et d'Intensites - Olivier Messiaen Klein Walsje - Manuel María Ponce Black Horses - soundtrack voor een nieuwe film van Ben Film - Summertime Play Ontferm U! - klassiek thema in een - modern klassieke uitvoering

Verder Bericht

Vorige Bericht

4 Reacties

 1. Ben 21 augustus 2013

  Hallo Ferrie,
  Mooi stukje muziek. Vrolijk, vlot, licht. Goed gedaan!

 2. Omar Hester-tempert 12 augustus 2013

  very nice Ferrie,I’m in a better mood from hearing it! Omar

  • ferrie = differentieel 12 augustus 2013

   glad you feel better now – – thanks for listening Omar

© 2006 - 2019 Creative Commons BY-NC-SA 4.0 INT. | Ferrie's Audio Collectie

Thema door Anders Norén
Translate »