Glass meets Bach in 2 rooms – compositie van Allan J. Cronin

enige tijd geleden vond ik op het internet een stuk dat ik ‘Glass meets Bach noemde voor het gemak, maar dat eigenlijk ‘Prelude and Double Fugue on a Theme of Bach’ een compositie van Alan J. Cronin – omdat ik zoveel Philip Glass elementen herkende heb ik mijn variatie omgedoopt naar:

Glass meets Bach in 2 rooms

wellicht in eerste instantie wat cryptische omschrijving maar de virtuele muzikanten staan in twee verschillende ruimten – elektrische piano’s en de viool dichtbij de andere instrumenten wat verder weg – luister maar

de M4A versie, de Apple Lossless voor de grote speakers en de koptelefoons

de originele bladmuziek stuurde Allan me via de mail nadat ik contact met hem had gezocht over het stuk – Allan was in eerste instantie niet zo makkelijk te vinden – maar toen we eenmaal contact hadden kreeg ik de vrije hand om het stuk aan de slag te gaan – voor de Glass kenners; het vrouwen koortje is een typische Philip Glass aanpak.

Bladmuziek

om de bladmuziek over te zetten naar een MIDI sequence is al een heel gedoe – maar gelukkig voor mij ging deze in de tweede keer al goed – wat anderen in vorige stukken voor mij deden, het omzetten van analoog naar digitaal heb ik deze keer dus zelf gedaan – voor de kritische luisteraar; de foute aanslagen heb ik er of ingelaten of ingezet – er werd wel eens geklaagd over al te perfect gespeelde muziek op Audio Log – je zult wel vaker dit soort ‘mis-aanslagen’ tegenkomen in de toekomst

Componist

de componist van het stuk is Allan J. Cronin die al heel wat werk op zijn naam heeft staan – meeste stukken kun je vinden op SoundCloud – zijn originele uitvoering kun je op deze plek beluisteren – om eerlijk te zijn, zelf heb ik nog niet naar zijn uitvoering geluisterd – wellicht dat ik dat later nog eens ga doen

Instrumenten

dichtbij

 • Mark 1 suitcase
 • E-Piano
 • Viool

verder weg

 • Dames koortje
 • Soepele bas voor de hoge partijen
 • Stevige bas uit TyrellN6 voor de constante lage
 • aangevuld met een Dune bass voor de breedte in het lage
 • Fusion bass (ook Dune) as support act
 • Large Drum

Credits

 • componist Allan J. Cronin
 • MIDI sequence en variatie ferrie = differentieel

Links

Eén reactie

 1. Pingback: Muziek in de Maand Juli - muzikale oogst op Audio Log - DailyM

Reactie-mogelijkheid is gesloten