handgemaakte muziek uit eigen studio

Leaving at 8.06 – soundscape voor een kunst-installatie van – Henk Westerhof

The Collabs

voor de kunstinstallatie ‘Leaving at 8.06’ van Henk Westerhof maakte ik een soundscape van iets meer dan 16 minuten – dit is de trailer van

Leaving at 8.06

de M4A versie, de Apple Lossless voor de grote speakers en de koptelefoons – de Trailer

de hele soundscape – oorspronkelijk in surround, maar hier in stereo – duurt 16 minuten en 20 seconden

Henk Westerhof schrijft:

Leaving at 8.06 is een installatie die voelt als de wachtruimte op een verlaten station. De wachtruimte waar je afscheid neemt van een geliefde vlak voordat de laatste trein vertrekt. Aan de hand van drie beelden en een soundscape krijgt het vertrek vorm.

EXPO voorkant

EXPO voorkant

de Soundscape

de originele soundscape ‘Leaving at 8.06’ is 16:20 lang en gemaakt in surround 5+1
er komen speciaal voor dit project opnamen in voor die ik enkele weken geleden maakte op Schiphol Plaza – de opname van treinstellen, voorbij rijdende trein en conducteursfluitje maakte ik jaren geleden op Station Haarlem – de fragmenten komen enkele keren terug in verschillende bewerkingen – zoals achterste voren – gesampled in andere toonhoogten – voorzien van filters, maakt dat ze een geheel ander klank krijgen.
ook gebruikte ik een synth om een bindend geheel te maken, die je overigens niet in de trailer hoort – maar wel in de volle lengte versie.

EXPO achterkant

EXPO achterkant

Premiere Leaving at 8.06

de eerste van een, naar verwachting serie van exposities is:

  • op 21, 22 en 23 juni en 28, 29 en 30 juni 2013
  • Openingstijden op alle dagen van 12u – 17u.
  • KunstPostWijchen is te vinden aan de Herenstraat 18 in Wijchen.

Credits

The Collabs

Tiredness three - samenwerkingsproject met - Henry Newbury Melancholy Afternoon - a collab music project with - Henry Newbury Soundtrack Back in Mind - La Habitación bewerking voor de korte film van - Ben Film 1918VAPTU OST - met en zonder stemmen - de instrumenten Maybe A Goodbye Will Come - een compositie van - Henry Newbury Petit Messe Solonnelle - een variatie voor - Art Chat Podcast A New Ground - soundtrack voor Ben's 'A Perfect Day' - Henry Purcell Soundtrack De Wolkenfabriek - voor de korte film van - Hans Kuné Reclaimed Land - soundtrack voor de korte film van - Ben Film Born to be Wild - soundtrack | een nieuwe variatie - John Adams Volta - Music for a dance - Hans Jacobi The Cemetery | soundtrack - Once Upon A Time - Luis Rojas Old Friends Out To Pasture - variaties en soundtrack - Marlijn Franken De Boom In  - soundtrack/soundscape Let’s Talk about Los Penasquitos Canyon - soundtrack/video Swing - soundtrack / art-installation

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2006 - 2020 Creative Commons BY-NC-SA 4.0 INT. | Ferrie's Audio Collectie

Thema door Anders Norén
Translate »