Procession | OST collab shortfilm | César Frank

Procession is een tweede samenwerkingsproject met Marlijn Franken in de vorm van een korte film, de eerste was Blue Medusa. Marlijn is een begenadigd cineaste, de soundtrack die ik maakte voor haar film staat hieronder.

Procession

de M4A versie, de Apple Lossless voor de grote speakers en de koptelefoons

de Instrumenten

maar eerst iets over het stuk en de instrumenten.
melodie is het eerste deel van César Frank’s ‘Prélude, Variation and Fugue, Op. 18’ midi-sequence door David Siu die een volledige bewerking heeft ondergaan. het stuk wordt meestal door een kerkorgel gespeeld. dat leek me niet zo’n goed idee omdat de melodische lijn vraagt om een speelsere bewerking.

zes instrumenten heb ik gekozen waarvan een paar zo samenvallen dat onderscheid wat moeilijk is.

 • een speciaal voor deze track gebouwd virtueel instrument ‘Procession Air Pad’ dat zich in de achtergrond bevindt en een hoop lucht met zich mee brengt
 • de Celesta speelt voor een groot deel de melodie
 • Rotor Vibes behandelt de tegen-melodie
 • de Trance Bass staat op rechts
 • mijn favoriete Smooth Fretless Bass staat op rechts
 • de Accordeon gaat met het meisje mee van links naar rechts

de Video

tijd om te gaan kijken – de film van Marlijn Franken Procession

Credits

 • compositie César Frank
 • variatie ferrie = differentieel
 • midi-sequence David Siu
 • cineast Marlijn Franken

Links

AT4Vi II

drie soundscapes - voor kunstinstallaties van - Erik Sok OST | 'Need the Sun' | Jorge Franganillo Premiere Communion de la Vierge | OST collab | Olivier Messiaen Radio Interference | OST 3E | Frederick Rzewski 3E Terzetto | een variatie | Frederick Rzewski 3EQuartet | een variatie | Frederic Rzewski Borderlight | mastering soundtrack | Lennart Vader Secret Garden | soundtrack Skating on Ice | bewerking van V()2B van Luis Rojas | voor Ben Films Après un Rêve #2 | soundtrack | film Inge van René Wouters First Time Paris | soundtrack voor een korte film van | Ben Film Android's Sonata | soundtrack | soundeffects | mixing | Kiyun Sung Deep Down a Needle | soundtrack voor Gaswinning and Earthquakes | Hans Kuné It's My Cell Phone - muziek voor film | Kampala, Uganda - Julian Nabunya Viola - soundtrack | ambient - Morton Feldman Seascape - soundtrack voor een film van - Ronald Frost Soundtrack - voor de korte film - Frozen van Ben Film Nocturnal Testflight SATB

Verder Bericht

Vorige Bericht

1 Reactie

 1. Joke Vingerhoed 21 november 2011

  Fantastisch !!! Prachtige melodische ondersteuning van vooral de statige sfeer van de processie; werkt enorm versterkend!

© 2006 - 2020 Ferrie's Audio Collectie

Thema door Anders Norén

Translate »