Original Sound Track ‘Need the Sun’ – Jorge Franganillo

Need the Sun‘ is een originele soundtrack voor de korte film ‘Summer Cut’ van Peter Baanen – de OST is een variatie op Opus 23 deel 1 van Jorge Franganillo – oorspronkelijk geschreven voor piano – voorzien van een brede range aan instrumenten.

Need the Sun

Opus 23 bestaat uit 4 delen, dit is het eerste deel en daar dan weer een gedeelte van. het stuk voor piano is redelijk snel namelijk 142BPM. te snel voor mijn instrumentkeuze en de synchroniciteit met het beeld. daarom heb ik voor 125BPM gekozen.
de M4A versie, de Apple Lossless voor de grote speakers en de koptelefoons

de Instrumenten

  • hoor je een Indian Harmonium. dat is een schootorgeltje door lucht aangedreven zoals je dat ook kent van een accordeon
  • daar onderdoor verschijnt het koper in de vorm van een Brass Ensemble
  • vrij direct aangevuld door een Celesta en een Steinway Grand Piano
  • in de overgang naar het Spaanse deel hoor je een Spaanse Flamengo Gitaar
  • en dan komt de Celesta weer in beeld en het Brass Ensemble
  • aan het eind zet de Steinway ook nog een tandje bij

originele geluidsopnamen lopen gedurende de gehele soundtrack mee aangevuld met geluiden uit het park in het begin en zeemeeuwen en golfslag aan het einde.

de korte film

Credits

  • compositie Jorge Franganillo
  • variatie ferrie = differentieel
  • cineast Peter Baanen

Links

AT4Vi II

drie soundscapes - voor kunstinstallaties van - Erik Sok Premiere Communion de la Vierge - Olivier Messiaen Procession - collab-shortfilm-project - César Frank Radio Interference - soundtrack voor 'Drie Eenheden' - Frederick Rzewski 3E Terzetto - een variatie - Frederick Rzewski 3EQuartet - een variatie op een compositie van - Frederic Rzewski Borderlight - mastering soundtrack voor - Lennart Vader Secret Garden - soundtrack Skating on Ice - bewerking van V()2B van Luis Rojas - voor Ben Films Après un Rêve #2 - soundtrack voor de film - Inge van René Wouters First Time Paris - soundtrack voor een korte film van - Ben Film Android's Sonata - soundtrack | soundeffects | mixing - Kiyun Sung Deep Down a Needle - soundtrack voor Gaswinning and Earthquakes - Hans Kuné It's My Cell Phone - muziek voor film | Kampala, Uganda - Julian Nabunya Viola - soundtrack | ambient - Morton Feldman Seascape - soundtrack voor een film van - Ronald Frost Soundtrack - voor de korte film - Frozen van Ben Film Nocturnal Testflight SATB

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 Ferrie's Audio Collectie

Thema door Anders Norén

Translate »