Incredible

een nieuwe compositie geïnspireerd op het schilderij Incredible van Joke Vingerhoed.
stijl van dit stuk noemt men ook wel ambient wat zoveel betekent als omringend, hoewel een strakke ritme sessie daar weer niet helemaal in past. deze vorm zou ik ook wel artsound willen noemen.
voor de techneuten, het tempo is 62 bpm. rijkelijk traag maar naar mijn gevoel heerlijk swingend.

Incredible

Credits

schilderij Joke Vingerhoed
compositie ferrie = differentieel

 1. @fiederels

  Gelukkig trek jij je daar niks van aan, dat een strak ritme niet zou mogen in een ambient stuk! Zou naadloos in de sessies van mijn tekenleraar /DJ passen.

 2. sok

  Strak ritme? er zitten anders hele merkwaardige ritme verbredingen in. Als ik hier een regendans op zou moeten maken verstap ik mij gegarandeerd, en dat is wat het schilderij visueel ook doet… dus prima

 3. theo

  hoi Fer,
  mooi abstract, met klank vormgegeven:
  draaimolen van gedragen klank, luchtig met de belletjes
  zwaarder wordend ook dwingender en dieper gaand
  = de kolkende bewegingen in het schilderij met hun kleurcontrasten.
  GrtT

 4. mijn mening is dat het wat diepdonkerder had gemogen, alsof je in een draaikolk van snelle wolken wordt gezogen. zoiets dus. donkerwoest . die paar minuten dat het omslaat. onheil. voorbode. in het oog
  dus de muziek in de foodprocessor en lang uitsmeren op vettig roggebrood met stukjes haring. uitjes optioneel

 5. piet

  Incredible multi-colored, een soort cross-over van Aboriginal tot Tibetaanse keelklanken en zelfs het ritme van Albrich’s hamerwerk uit Wagner’s Ring is aanwezig in deze smeltkroes van geluid waarbij je kijkend naar het schilderij als het ware meegezogen wordt in een draaikolk.

 6. Incredible! Ik vind het wel lekker. Alhoewel wat meer bas ook wel goed zou zijn, maarja, ik ben nu eenmaal basliefhebbert. Er zit wel een lekkere zware onderoon in, op de achtergrond, das mooi en Klinkt goehoed!

 7. Pingback: Tweets that mention Incredible | Audio Log -- Topsy.com

 8. Gelukkig , weer een legale muziekale achtergrond voor mijn weblogje !! Dat het de BUMA mag bekomen met hun vorige eeuw gedachtes.

  Lekker tempo hoor, gewoon iets sneller dan 120 ( marstempo ….) ik zou hem als een , twee drie vier aftellen , niet als een en twee en …

 9. Na net ondergedompeld te zijn geweest in een 2 uur lange docu van Michael Palin over zijn reis in de bergen van de himalalaya is het bijna geen toeval meer. Klanken als deze hebben voor mij met het schilderij, maar ook veel met Nepal Tibet en Yunnan van doen. Het schilderij lijkt op een “bovenafje” van de mount everest.
  De muziek is eigenlijk iets te kort, dus wentel mij opnieuw in deze klanken.

 10. dank je voor het toesturen van de link, ik wist niet dat je hier mee bezig was. ik vind het ook aan de komende kersttijd denken maar ook hoor ik wat chemical brothers in de gloria. hoe maak je dit? is daar een simpel programmatje voor wat je kan downloaden? ik heb er de ballen verstand van maar sta op en om te leren omdat ik slides maak. Schönes Wochenende, sjaan

 11. Pingback: Twitted by differentieel

 12. nieck

  hoi Ferrie,

  heel bijzonder! en erg fijn om naar te luisteren.
  vind het erg uniek hoe je dit voor elkaar krijgt. i can’t get my head around!

  groetjes,
  nieck

 13. Pingback: cd hoesje voor Incredible « Blog Archief « DailyM Flog

Reactie-mogelijkheid is gesloten