The Wrapping – collaboration project met Robert Roelink (2009)

The Wrapping

The Wrapping is een kunstinstallatie gebouwd in 2009 een samenwerking tussen Robert Roelink en ferrie = differentieel in een jongvee-stal van boer Bos in Mijdrecht ter gelegenheid van de kunstmanifestatie Te Hooi en Te Kunst in het Groen Hart.

The Wrapping – de installatie

bestaat uit een aankleding van de stal aan de binnenkant met alle soorten plastic dat we dagelijks gebruiken – verpakkingen hoofdzakelijk – Robert bekleedde de stal meestal op het moment dat de koeien buiten aan het spelen waren, maar ze hadden er ook geen bezwaar tegen als hij boven hoofdjes aan het werk was.

de soundscape The Wrapping

de soundscape werd origineel in surround ten gehore gebracht in de stal – de zware industriële geluiden markeren het contrast tussen de sfeer van de industrie die al die verpakkingen produceert en het plattelandse leven waar de koeien hun grassprietjes vermalen.

de koeien hadden overigens geen enkele last van het lawaai dat uit de zes speakers kwam – de bezoekers daar in tegen raakten soms het spoor bijster – kijkend naar de rustig door kauwende koeien en het uitzicht door de openstaand staldeuren.

de soundscape duurt een kleine 30 minuten – het duurt ook even voordat die compleet geladen is – even geduld.

video verslag

links

website van Robert Roelink
en Just To Be
Robert on Facebook
Te Hooi en Te Kunst (archief is helaas niet meer aanwezig op de website)