handgemaakte muziek uit eigen studio

The Wrapping – collaboration project met – Robert Roelink

Art Supplies

The Wrapping is een kunstinstallatie gebouwd in 2009 een samenwerking tussen Robert Roelink en ferrie = differentieel in een jongvee-stal van boer Bos in Mijdrecht ter gelegenheid van de kunstmanifestatie Te Hooi en Te Kunst in het Groene Hart.

de soundscape The Wrapping

de soundscape werd origineel in surround gemaakt en via 5+1 kanalen ten gehore gebracht in de stal – de zware industriële geluiden markeren het contrast tussen de sfeer van de industrie die al die verpakkingen produceert en het plattelandse leven waar de koeien hun grassprietjes vermalen.

de M4A versie, de Apple Lossless voor de grote speakers en de koptelefoons
de soundscape duurt een kleine 30 minuten – het kan even duren voordat die compleet geladen is

de koeien hadden overigens geen enkele last van het lawaai dat uit de zes speakers kwam – de bezoekers daar in tegen raakten soms het spoor bijster – kijkend naar de rustig door kauwende koeien en het uitzicht door de openstaand staldeuren.

de delen

  • The Tapes
  • Under Pressure
  • The Papercut

The Wrapping – de kunst installatie

bestaat uit een aankleding van de stal aan de binnenkant met alle soorten plastic dat we dagelijks gebruiken – verpakkingen hoofdzakelijk – Robert bekleedde de stal meestal op het moment dat de koeien buiten aan het spelen waren, maar ze hadden er ook geen bezwaar tegen als hij boven hoofdjes aan het werk was.

Robert en Ferrie in Stal Bos

Robert en Ferrie in Stal Bos

Het ontpakken van de werkelijkheid
van “stad en land”.
Opzoek naar de grondvesten
van de verzuiling van de verpakking.
Wat is de werkelijke werkelijkheid,
de basis?

de expositie

The Wrapping was te zien op de kunstmanifestatie “Te Hooi en Te Kunst” die werd gehouden op 17, 18 en 19 april 2009 in Stal Bos in Mijdrecht in het Groene Hart

Credits

  • tape kunstenaar Robert Roelink
  • soundscape ferrie = differentieel
  • foto Tanakawho
  • Stal Bos in Mijdrecht
  • Te Hooi en Te Kunst (archief is helaas niet meer aanwezig op de website)

links

de filmpjes


en een promo voor het evenement Te Hooi en Te Kunst

en meer

Art Supplies

Woerdstock the Dance - kunst en muziek Chain of Thought - een variant op een compositie van - Frederic Rzewsky Medusa - een variatie op een compositie van - Louis Vierne the Making of the Lambert Hills Painting - een variatie op een compositie van - Erik Satie Walking the Dog - een promotie song voor @DNBTH - George Gerswin Medusa Excerpt OST - een variatie op een compositie van - Louis Vierne 3E Secundo - soundtrack voor de tweede Drie Eenheden video - Frederick Rzewski The Ice Song - Original SoundTrack voor een - Kunstproject Pietà Rondo Quadra - semi sacrale muziek voor een kunstinstallatie - samenwerkingsproject

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2006 - 2019 Creative Commons BY-NC-SA 4.0 INT. | Ferrie's Audio Collectie

Thema door Anders Norén
Translate »